22. august 2019

Qimmeq-film på Oscar-kvalificerende filmfestival

FILMFESTIVAL

Oplev filmen 'The Hunter' (Piniartoq) på filmlærredet ved Odense International Film Festival

Odense Film Festival viser Qimmeq-filmen 'The Hunter'
Odense Film Festival viser Qimmeq-filmen 'The Hunter'

'The Hunter' vises hele ugen i kategorierne DK4 (https://filmfestival.dk/programme/dk4/) og DOC2 (https://filmfestival.dk/programme/doc2/).

Vinderne af de to kategorier, som 'The Hunter' deltager i, er Oscar-kvalificerende, hvilket vil sige, at vinderne får sendt deres film til præ-screening hos Oscar Akademiet.

Om kategorien DK (Dansk): Årets selektion af danske kortfilm består af syv programmer med 30 dugfriske værker, der på hver sin måde viser: Det vi kan, det vi tænker, det vi drømmer, og det vi gør – lige nu. Nu skal den danske jury lave det sidste, skarpe udvalg, og uddeler to priser ved lørdagens OFF Awards. Samme aften finder også afsløringen af Det Danske Filmakademis Robertnomineringer sted.

Om kategorien DOC (Dokumentar): OFFs dokumentarkonkurrence består af fire identitetsskjulende, håndbroderede, ordknappe og tabuvridende programmer. Den korte dokumentar er et intenst og vildt format, der både reflekterer barsk, stringent reportage fra krigszoner og fjerne kulturer, men også virkeligheden set gennem filmskaberens eget, subjektive filter.

Filmfestivalen kører over dagene 26. august til 1. september 2019, og Qimmeqs filmfolk Frederik Wolff Teglhus og Anders Drud vil være klar til at besvare spørgsmål om filmen fra publikum.